Matkailijan kännykkävinkit

Nykyään ei lähdetä minnekään ilman kännykkää. Ihmiset on helppo tavoittaa puhelimitse ja sosiaalisten medioiden kautta. Ulkomaan matkoilla on mukavaa lähettää kuulumisia ja terveisiä kotimaassa oleville läheisille. Yhteydenpito hoituu kätevästi omalla matkapuhelimella.

Kannattaa kuitenkin olla varovainen käyttäessä kännykkää ulkomailla. Se nimittäin voi tulla kalliiksi. Pahimmillaan lasku voi olla tuhansien eurojen luokkaa. Menetetyt rahat ovat pois seuraavasta ulkomaan matkasta. Siksi kannattaa olla kaukaa viisas ja huomioida seuraavat seikat, jotka tässä artikkelissa kerron.

Ota mukaan riittävä varavirtalähde

Tien päällä kun ei koskaan tiedä, milloin kännykästä loppuu akku juuri pahimmalla hetkellä. Tästä syystä kannattaakin suosia laadukkaita powerbankkeja, mikäli esimerkiksi navigoit paljon kännykkääsi käyttäen. Google maps kun on erittäin toimiva sovellus – paitsi jos akku sattuu loppumaan kesken.

Perehdy hinnastoihin ennen matkaa

Ulkomailla matkusteltaessa puhelimesta on järkevää ottaa dataroaming pois päältä, koska siten vältetään kalliit ulkomaan maksut. Jos haluat käyttää ulkomailla verkkoyhteyksiä, jotka ovat maksullisia, niin kannattaa tutustua ensin oman operaattorin hinnastoihin ennen matkan alkua. Tarvittaessa voit saada palvelun, joka ilmoittaa erikseen tietyn summan ylittämisestä käyttäessä maksullista verkkoyhteyttä. Siten voi välttää jättisuuria laskuja ja säästää rahaa.

Voit asettaa puhelimeesi matkan ajaksi myös saldorajan. Se on kätevä palvelu, joka suojaa ylisuurilta laskuilta. Samalla välttyy ylimääräiseltä stressiltä, jotka liittyvät puhelimen käyttöön matkalla.

Suosi tekstiviestejä yhteydenpidossa

Ennen kuin aikoo soittaa kotimaassa olevalle läheiselle kertoakseen matkalla tapahtuneista kommelluksista, niin kannattaa huomioida, että puhelujen
vastaanottaminen maksaa myös. Ulkomaan reissuilla tulee todennäköisesti tilanteita, jolloin täytyy soittaa puheluita. Silloin voi tulla pelko tulevista puhelinlaskuista. Puheluiden sijaan on suositeltavaa käyttää tekstiviestejä, koska ne ovat puheluita edullisempia ulkomailla. Ulkomailla on ilmaista vastaanottaa tekstiviestejä. EU-asetus säätelee Euroopan sisällä tapahtuvien puheluiden hinnoittelua. Siksi Euroopassa puhelumen käyttö on edullisempaa kuin muualla.

Matkailijalle sopiva SIM-kortti

Jos edessäsi on vaihto-oppilasvuosi ulkomailla, työkomennus tai olet muuten vaan pidemmän aikaa ulkomailla, niin silloin on erittäin fiksua hankkia kohdemaan SIM-kortti. Prepaid-liittymät ovat halpoja ja niitä saa kätevästi ostettua eri kioskeista. Prepaid-liittymät ovat helppoja käyttää, koska puheaikaa voi aina ladata kätevästi lisää. Prepaidilla voi olla kätevästi yhteydessä kohdemaan ihmisten kanssa, mikä helpottaa arkea huomattavasti.

Jos olet maailmanympärysmatkaaja tai matkustelet eri maiden välillä, niin kokeilemisen arvoinen on kansainvälinen SIM-kortti. MySims2Go-palvelusta saa SIM-kortin, joka toimii noin sadassa eri maassa. Numero on aina sama ja sitä ei siis tarvitse vaihtaa maata vaihtaessa. Se on siten mainio apuväline, koska ympäri maailmaa asuvat ystävät voivat ottaa silloin yhteyttä, olitpa missä maassa tahansa. Kansainvälinen SIM-kortti on kätevä, koska sen ansiosta voi saada hyödynnettyä edullisimpia hintoja sekä ilmaisia dataroamingia. Kansainvälinen SIM-kortti toimii samalla periaatteella kuin tavanomainen Pre paid -liittymä; siihen ladataan aina tarvittaessa lisää puheaikaa.

Älypuhelimet sisältävät paljon erilaisia applikaatioita eli appseja. Ennen reissun alkua kannattaa hyödyntää matkailua varten kehitellyt applikaatiot, joiden avulla voi saada hyödyllistä informaatiota kohdemaasta ja erilaisista tapahtumista.

Kun puhelin katoaa

Matkoilla voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Myös niitä ikäviä tilanteita voi tulla vastaan. Puhelimen katoaminen on sellainen asia, jota tuskin kukaan matkailija haluaa kokea. Puhelinta ei kannata jättää koskaan mihinkään, kun silmä välttää. Se kannattaa pitää laukussa piilossa koko ajan. Erityinen huolellisuus korostuu, kun kyseessä on vähän arvokkaampi älypuhelin. iPhonet ovat haluttuja varkaiden keskuudessa. Puhelimen katoaminen on todella ikävää, varsinkin, jos se sattuu keskellä ulkomaan matkaa. Siksi on järkevää suojautua puhelimen väärinkäytöltä katoamistilanteiden varalta. Kännykkä kannattaa suojata salasanalla ja liittymä erillisellä PIN-koodilla. Suositeltavaa on ottaa varmuuden varalta matkalle mukaan oman operaattorin yhteystiedot. Puhelimen katoamisen tai varastamisen yhteydessä voi pyytää omaa operaattoria sulkemaan liittymän. Pyyntö liittymän sulkemisesta kannattaa tehdä välittömästi. Siten vältetään kännykän väärinkäyttö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *