Mikä on hoitolaukku?

Kun saa lapsen, niin yksi tärkeä hankinta on hoitolaukku. Ennen kuin saa vauvan, niin ei edes välttämättä tiedä mikä se on. Se voi olla paljon muutakin kuin ensimmäisenä tulee mieleen. Jos tietää edes jotain asiasta, niin voi ajatella että se on laukku, jossa kuljetetaan vaippoja ja harsoja. Mutta viimeistään siinä vaiheessa kun vauvan kanssa on lähdössä johonkin, niin huomaa että niitä tarvikkeita joita ottaa mukaan, on paljon enemmänkin. Hyvä hoitolaukku on siis tarpeeksi iso. Vaikka itsellä olisi aika iso käsilaukku, niin sinne eivät kaikki tarvikkeet mahdu. Koska hoitolaukun pitää olla iso, niin sen pitää olla sellainen että sitä on helppo kuljetella. Se voi olla vaikka sellainen, että sen saa kiinnitettyä vauvan vaunuihin. Jos vaunujen alla on suuri tavaratila, niin hoitolaukun voi laittaa myös sinne. Hoitolaukku voi olla myös ihan tavallinen suuri laukku. Mutta jos haluaa hoitolaukulta enemmän, niin kannattaa ostaa ihan oikea hoitolaukku.

Mitä hoitolaukkuun yleensä pitää mahtua?

Se voi ensin tulla yllätyksenä, mitä kaikkea lapsen hoitolaukussa tarvitsee. Vaippoja pitää olla paljon mukana, jos on lähdössä johonkin pitemmälle vierailulle vaikkapa koko päiväksi. Myös kosteuspyyhkeitä on hyvä olla mukana, jos vaikka vaipan joutuu vaihtamaan ilman vesipistettä. Niistä on silloin todella paljon apua ja niitä kannattaakin olla kunnolla mukana. Niillä on myös hyvä puhdistaa lapsen naama ruokailun jälkeen ja moni muu asia. Lasten kanssa niitä tarvitsee lähes jokaisella reissulla kun syödään ja leikitään ulkona.

Jos lapsi juo tuttipullosta, niin niitäkin pitää olla tietysti mukana. Jos on koko päivän poissa, niin niitä kannattaa olla ainakin kaksi, jos ei pääse pulloa välillä pesemään. Ja jos lapsi juo korvikemaitoa, niin nekin pitää muistaa ottaa mukaan. Ne säilyvät onneksi lämpimässäkin, joten niitä voi ottaa koko reissun edestä mukaan.

Jos lapsi syö jo vauvanruokaa, niin niitäkin pitää mahtua hoitolaukkuun mukaan. Ja syöminen on sotkuista, joten hoitolaukussa on hyvä olla ruokalappu. Silti vaatteet saattavat sotkeutua. Ne voivat sotkeutua myös monella muulla tavalla, joten varavaatteita kannattaa kuljettaa hoitolaukussa aina mukana. Niitä kannattaa olla aina kahdet, jos on koko päivän poissa, koska niiden tarve voi tulla ainakin toisen kerran päivän aikana.

Hoitolaukussa kannattaa kuljettaa myös lapsen leluja. Jos lapsi ei viihdy vaikka vaunuissa tai kärryissä, niin leluista voi olla iso apu. Ja jos vaikka menee kahvilaan tai ravintolaan, niin sielläkin niistä voi olla apua, kun lapsi ei enää viihdy. Ja jos lapsi syö tuttia, niin niitäkin kannattaa olla useampi mukana jos tutti vaikka tippuu maahan ja menee likaiseksi.

Mitä erikoisuuksia voi hoitolaukussa olla?

Hoitolaukuissa voi olla muutakin kuin vain perinteinen tila tavaroille. Laukku voi olla myös sellainen, että siitä saa lisäosan auki, josta saa vaipanvaihtoalusta. Alusta voi olla myös sellainen, että sen saa irti laukusta erikseen. Siitä on paljon apua, jos vaikka vaippa pitää vaihtaa paikassa, jossa ei ole vaipanvaihtopaikkaa. Sen avulla vaipan voi vaikka vaihtaa kesällä piknikillä ollessa.

Kun vauvan kanssa pitää olla juotavaa mukana, niin tuttipullollekin voi olla hoitolaukussa oma paikka. Se voi olla vaikka laukun sivussa, josta se löytyy helposti. Samalla tuttipullon tila voi olla sellainen, että siellä pysyy juoma kylmänä ja hyvänä pitempään niin kuin se olisi termospullossa. Hoitolaukusta on siis moneksi, mutta joillekin käy myös suuri laukku ja ei tarvita oikeaa hoitolaukkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *